Leave Your Message
Fua A'o viliina MWD

Tala Fou a le Kamupani

Fua A'o viliina MWD

2024-07-08

O le fa'aogaina o le fuaina ma le fa'ato'aga a'o viliina ua matua tele i le 10 tausaga talu ai. O le faʻaaogaina o nei mea faigaluega ua atiaʻe mo lesuauuma alamanuia kesi mo le fa'aogaina i totonu ole si'osi'omaga fa'ameamea ole palapala e tatau ona su'esu'eina ile fa'atatau ile fa'ata'ita'iga mo faiga EGS. Seʻi o tatou faʻamalamalamaina muamua le uiga o lenei vaega e ala i faaupuga, ma iloa o le laina i le va o nei vaega e lua o loʻo faʻaauau pea ona nenefu.

  • Fua a'o viliina (MWD):O mea faigaluega e fua ai le pito i lalo ole va'aiga fa'atasi ma le papa ole meafaigaluega MWD. O fua nei e masani ona aofia ai le vibration ma le te'i, le tafe o palapala, le itu ma le tulimanu o le pusi, mamafa i luga o le bit, torque i luga o le bit, ma le mamafa i lalo.
  • Logging A'o viliina (LWD):Meafaigaluega e fuaina fa'amaufa'ailoga lalo o mea faigaluega LWD. O nei mea e aofia ai gamma ray, porosity, resistivity ma le tele o isi mea faʻavae. O fua e pa'ū i le tele o vaega o loʻo talanoaina i lalo. O fua tuai ma atonu e sili ona taua o le fa'atulagaina o fua fa'atatau o le malosi fa'afuase'i (SP) ma le gamma ray (GR). O aso nei o se tasi po'o mea uma e lua o lo'o fa'aaogaina tele mo le fa'amaopoopoina o ogalaau. O ogalaau fa'aeletise po'o le fa'atūina o lo'o fa'asaoina o se isi vasega o ogalaau e fa'aaogaina i le suau'u ma le kesi. Ona o le umi o le tala faasolopito o nei ogalaau, e tele ituaiga eseese ua tupu aʻe. O le faavae eletise o lenei vasega o ogalaau o le fuaina lea o le conductivity poʻo le resistivity o mea faʻafanua eseese ma vai i totonu. O le tetee o shales ma le oneone mama ua setiina ai tapulaa mo se ogalaau eletise lelei. O sua o lo'o i totonu o le fa'avae o lo'o atagia fo'i i le fua lea ona o le vai e fa'afefe pe a maua i totonu o lua ma le suau'u e leai. Ole fa'aoga autu ole ogalaau eletise ole fa'ata'atiaina tuaoi o moega ma fa'atasi ma isi ogalaau e iloa ai feso'ota'iga kesi/su'u/vai. Ae o le isi vasega o ogalaau o ogalaau mamafa. O ogalaau nei o lo'o fa'aalia ai le mafiafia o meafaitino i totonu o le vaieli. O nei ogalaau e manaʻomia se neutron poʻo se gamma puna, ma fuaina moni gamma ray felafoaʻi eseesega. O mea faigaluega porosity o se isi vasega o mea faigaluega masani fa'amau. O nei mea faigaluega e masani ona fa'aogaina fa'a-kemikolo po'o le taimi nei ua sili atu ona masani ai le neutron fa'a-eletise e fa'atatau ai le porosity. Talu ai o nei ogalaau e masani ona fa'avasegaina ile ma'a oneone, e tatau ona faia le tausiga ole ma'a lime po'o le dolomite pe a fuaina i ituaiga ma'a eseese. Mulimuli ane i nai tausaga ua tuana'i ua fa'atupula'ia le tele o meafaigaluega fa'apitoa, e aofia ai meafaigaluega fa'apitoa e su'e ai le mamafa e mafai ona fa'atino a'o viliina, mea faigaluega fa'amaneta faaniukilia resonance, ma mea faigaluega neutron spectroscopy e lisi ai na'o mea e sili ona lauiloa.

Mafuaaga mo le faʻaaogaina

I tausaga talu ai nei, o le tau o le averesi o le suauu ma le kesi ua matua siʻitia, o se vaega o lenei faʻaopoopoga o tau na mafua ona o le manaʻoga e alu i tua atu o tupe faʻaagaga loloto ma sili atu ona faigata. Ole mea lea e fa'atupula'ia ai le fa'aletonu o pu e viliina i totonu o nei fa'aagaaga. I le avea ai o se tali i le faʻateleina o lamatiaga, o le faʻaogaina o le LWD ma le MWD tekinolosi ma metotia ua faʻateleina. I le au'ili'iliga mulimuli, o le fa'ai'uga e fa'aoga meafaigaluega LWD ma MWD e fa'alagolago i le puleaina o tulaga lamatia. O le polokalame a le EGS o lo'o fa'agaoioia ai le fa'aogaina o le geothermal viliina i totonu o se itulagi fou o lamatiaga, o le iloiloga o le LWD ma le MDW tekinolosi e tatau ona faia e fa'amautu ai le fa'aogaina o nei tekonolosi i fa'alavelave fa'apitoa e feagai ma lenei taumafaiga fou. E taua le iloa i le faʻataʻitaʻiga EGS, i le tele o tulaga o le a tatou le faʻapipiʻiina o tatou faʻamau i luga o le papa igneous poʻo le metamorphic papa e pei ona i ai i aso ua mavae. O nei pu loloto e ono foliga e pei o le suau'u masani ma le kesi pu i le loloto papa'u, ma le mafaufau lea e amata ai ona tatou su'esu'eina le fa'aogaina o le LWD ma le MWD tekinolosi.

O le suʻesuʻeina o le gyroscope inclinometer na gaosia e Vigor o se tasi lea o oloa sili ona lelei i le lalolagi, e mafai ona fuaina ma faʻamaumau mo taimi uumi i le maualuga o le vevela ma le maualuga o le siosiomaga. I le taimi nei, o le Vigor's gyroscope inclinometer ua faʻaaogaina i nofoaga o suauʻu i Europa, Amerika i Matu, Aferika, Sasaʻe Tutotonu ma Asia ma isi itulagi, ma o le 'auʻaunaga faʻapolofesa faʻapolofesa a Vigor ua alu foi i le nofoaga a le tagata faʻatau mo auaunaga i luga ole laiga, ma le ua matua viia tagata faatau le tekinolosi ma oloa a le au Vigor, ma tulimatai atu i le galulue faatasi ma i tatou. Afai e te fiafia i le gyroscope, inclinometer poʻo le logging services, faʻamolemole aua le faʻatuai e faʻafesoʻotaʻi ma le Vigor team e maua ai le lagolago faʻapitoa faʻapolofesa ma le auaunaga sili ona lelei.

Mo nisi fa'amatalaga, e mafai ona e tusi i la matou pusameliinfo@vigorpetroleum.com&marketing@vigordrilling.com

Fua A'o viliina MWD.png