• fu'a_ulu

Tolu Metotia Tele Fe'avea'i e Fa'amaualalo ai Fanau Fa'a'a'a'i I Lelei

Tolu Metotia Tele Fe'avea'i e Fa'amaualalo ai Fanau Fa'a'a'a'i I Lelei

O le fa'apa'u ose faiga e fau ai ni pu i totonu o pusa (po'o se liner) e fa'afeso'ota'i ai le fa'atanoa ma le vaieli ma fa'ataga ai hydrocarbons e tafe i totonu o le vaieli. E fa'aoga fana fa'ao'o fa'atasi e tu'i ai le fa'a'ofu'a'i. I totonu o le siʻosiʻomaga o le pu matala, e tuʻu i lalo fana i totonu o le vaieli e faʻaaoga ai le laina eletise (E-line) poʻo le paipa. O fana e taufetuli i le loloto e mana'omia, a mae'a ona amata loa lea o se galuega fa'apa. O le tele o faiga fana eseese o lo'o avanoa mo le filifiliga, e fa'atatau i mea e mana'omia i lalo o le eleele ma le tu'u.

E 3 auala tetele fe'avea'i e fa'amaualalo ai fana fa'apa i le vaieli, e pei ona ta'ua i lalo:

1) E fa'aogaina le Fa'a'au'au Fa'alava a'o le'i mae'a le vai ina ia fa'aogaina ai fana tetele. Ole lapo'a o fana e masani lava ile va ole 3"ma le 5" le lautele ma o lo'o fa'aogaina i se uaea. E fa'aogaina lenei metotia fa'apa'u e maua ai le fa'atosina sili atu ona o le tele o fana. E le gata i lea, o le mea lea e ta'ua o "tractors" e mafai foi ona faʻapipiʻiina e faʻatagaina ai fana e tafe i totonu o vaieli sese. O se tasi o tapula'a tele o le fa'aogaina o lenei metotia o le lelei ma le mana'omia o le mamafa, fa'ata'ita'iga pe a mana'omia le paleni.

2) Tubing Conveyed Perforating (TCP) e fa'aogaina fana o lo'o fa'apipi'i i le paipa (paipa vili, paipa vili po'o paipa gaosiga). O le lelei tele o lenei metotia e mafai ai ona tuʻu le gaosiga o paipa i totonu o le vaieli, pe a uma ona faʻamaeʻaina (taufetuli faʻatasi ma se manoa faʻamaeʻaina), vaeluaga umi ma lautele, ma faʻaoga i vaieli e sili ona vavaeese ma faʻalava. O le fa'aletonu tele o fana TCP e o'o i le mae'a e toe maua mai (fa'ato'a atoatoa) fana e le mafai ona toe aumai. O le mea lea, o le faʻatuatuaina o fana TCP e sili ona taua, ona o soʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le a iʻu ai i le le lelei o le faʻaogaina o galuega ma matua aʻafia ai faʻamatalaga o gaosiga i le lumanaʻi.

3) Trough-tubing Perforating Guns o fana, laiti i le lapopoa, faʻaaogaina i vaieli faʻamaeʻaina ma faʻatautaia i totonu o paipa gaosiga. O le faiga e maualalo le tau ma fa'ataga le fa'apaleni fa'apaleni, peita'i e fa'atapula'aina le tu'i.

O faiga fana e pa'ū i ni vaega tulaga ese se lua:

1) Fa'aalia fana (Capsule) ma

2) O fana o'ogo. O fana uma e fa'aoso eletise i luga ma e sau i le tele o lapopo'a e fetaui ma mana'oga lelei.

O loʻo i luga faʻamatalaga mai le http://www.scmdaleel.com/category/e-logging-amp-perforation/19

So'o se mea e fiafia i ai i le fa'a'ofuina o fana ma mea fa'aoga fa'amolemole fa'afeso'ota'i Vigor info@vigordrilling.com

tatala (5)

Taimi meli: Mati-20-2023